Proroctví Mayů - Wimmer, Magda, 1961- (Tajemství (Dialog), 2008)
Podle mayského proroctví započne o půlnoci 21. prosince roku 2012 na celé zemi nové dějinné údobí. Po více než 5 000 letech naskočí na kalendáři opět nula. Započne hrůzných pět století trvající dobývání a ničení, nazývaných obdobím devíti pekel... Mayská proroctví není radno zlehčovat, vždyť už před stovkami let jejich kněží předpověděli události, které v reálu vskutku proběhly: Široké silnice překlenou řeky a celou zemi, lidé spolu budou hovořit na dálku, budou létat na nebi, dojde ke dvěma velkým válkám, válečné symboly budou mít podobu zalomeného kříže a vycházejícího slunce... Autorka studovala ve Střední Americe život mayů dva roky. Přitom nashromáždila a v knize publikuje informace o mayské kultuře, spiritualitě a proroctvích. Zpřístupňuje posvátný mayský kalendář, jenž je v knize interpretován s takovou přesností, že se čtenář může dozvědět, co jej v blízké i vzdálenější době nemine.