Zrada na biskupském dvoře : Historické krimi ze středověku - Parigger, Harald, 1953- (Zločinu na stopě, 2010)
V roce 1347 na biskupském dvoře ve Würzburgu přivítali vzácnou návštěvu - císařské a papežské velvyslance. Při slavnostním banketu dojde k podlému útoku na samotného biskupa. Aby očistili svého otce, který je ze zločinu obviněn, nezbývá sourozencům Adelhaid a Georgovi nic jiného, než se pustit do pátrání po pachateli.