Prsatý muž a zloděj příběhů - Formánek, Josef, 1969- (Smart Press, 2013)
Kniha o tom, co člověk najde na dně, když už si myslí, že nemůže dál, i o tom, že zázrak potkáme nejen v přítmí pralesa, ale kdekoliv. Některé knihy můžete číst, ale s touto budete hrát o život. Poušť, džungle, šamani, rituální obřady, láska, smrt, ďábel v napínavém příběhu reportéra, který se vydává k primitivnímu kmeni v deštném pralese. Po návratu domů zjišťuje, že se nevrátil sám... Knihu je možné číst jako cestopis, magický příběh s nadpřirozenými prvky či jako román v románu. Formánek (na rozdíl od jiných cestovatelů) dokáže zahalit dokument o životě přírodních národů do čtivého příběhu o souboji dobra se zlem.