Pohřbeni zaživa : pravdivý příběh chilských horníků - Toro, Manuel Pino (XYZ, 2014)
Pravdivý příběh mužů, kteří zůstali zaživa pohřbeni hluboko pod zemí. Dne 5. srpna 2010 zůstalo 33 chilských horníků uvězněno pod 700 000 tunami skály v dole na měď a zlato. Horníci strávili pod zemí 69 dnů, což je nejdelší doba, po kterou lidé přežili uvězněni pod zemským povrchem. Záchranná akce, které byla zároveň největší záchrannou akcí v historii hornictví a při které pomáhala chilským horníkům i americká NASA, byla úspěšná a všech 33 horníků mohlo opět spatřit světlo.