Psychologický slovník - Hartlová, Helena, 1957- (Portál, 2000)
Nové, zcela přepracované a rozšířené vydání úspěšného a oblíbeného slovníku obsahuje přes jedenáct tisíc hesel z oblasti psychologie a příbuzných sociálních věd. Autoři kladou důraz především na srozumitelné a přístupné vysvětlení jednotlivých pojmů. Věcný heslář je dopněn přehledem téměř dvou tisíc světových, českých a slovenských psychologů. Slovník je určen studentům psychologie, učitelství a sociálních oborů, učitelům na různých typech škol a všem zájemcům o psychologii.