Znamení jednorožce - Körnerová, Hana Marie, 1954- (Baronet, 2017)
Hlavní roli v příběhu z Francie poloviny 18. století hrají dvojčata ze starého rodu. Od raného dětství jsou na sobě silně závislá, mají vlastní svět s tajnou řečí a tajným znamením - jednorožcem. Jejich úspěšná budoucnost je naplánována dlouho dopředu, ale všechno se dramaticky změní po smrti rodičů. Mladík vstupuje do tajné služby Jeho Veličenstva, dívku král provdá za jednoho ze svých věrných. Na dlouhá léta se jejich cesty rozdělí. Když se uprostřed války opět sejdou, pomůže jim v nebezpečí nejen vzájemná podoba, ale i prsten sloužící jako poznávací znamení.