Básnické dílo - Havlíček Borovský, Karel, 1821-1856 (Národní knihovna, 1950)
Knížka obsahuje epigramy, skladby Tyrolské elegie, Král Lávra, Křest svatého Vladimíra, smíšené básně a autorovy překlady epigramů světových autorů.