Oliver Twist - Dickens, Charles, 1812-1870 (Mladá fronta, 1974)
Příběh sirotka, který prožije řadu krutých dobrodružství mezi londýnskou spodinou, zloději, vyděrači a vrahy, aniž by ztratil své ryzí lidské hodnoty, které mu nakonec umožní záchranu.