Christianity and the Holocaust of Hungarian Jewry - Hertsel, Mosheh Y., 1924-1990 (New York University Press, 1993)
Práce izraelského autora zkoumá roli křesťanské církve při masovém vyhlazování maďarských Židů za 2. světové války. Popisuje předválečný antisemitismus v Maďarsku, protižidovské zákony i samotné vyvrcholení tragédie v roce 1944.