Kříž u potoka - Světlá, Karolina, 1830-1899 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Vesnický román z Podještědí, jehož dramatický půdorys tvoří místní pověst o bratrovraždě a o rodovém prokletí, přecházejícím z pokolení na pokolení.