Moravskoslezské pověsti - Wenig, Adolf, 1874-1940 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Klasické zpracování pověstí z různých koutů Moravy i Slezska. Najdeme tu pověsti o nadpřirozených bytostech, o historii míst a jejich jménech, o odplatě, která stíhá nepravost a krutost, i takové, které posilují národ v těžkých dobách.