Třísky svobody : povídky zpoza ostnatého drátu - Padevět, Jiří, 1966- (Host, 2025)
Svým typickým žánrem historických mikropovídek přibližuje tentokrát Jiří Padevět osudy lidí, kteří se v prvních letech po komunistickém převratu zapojili do boje proti režimu.