Tiše vím : výbor z poezie - Branislav, František (Kamarád, 1979)
Svazek přibližuje v celkovém pohledu básníka pozemské radosti a okouzlení z přírody, krásného vztahu k ženě, lásky k rodné zemi, k člověku a k životu.