Kulhavý poutník : (co jsem na světě uviděl) - Čapek, Josef, 1887-1945 (Z díla Josefa Čapka, 1997)
Autor líčí symbolickou cestu životem s jednotlivými zastaveními a setkáními a konečný obrat do vlastního nitra - "do domu srdce svého". Autor si zde klade a po svém řeší řadu otázek o smyslu života, jako např. odkud jsem, čím jsem sobě i druhým, kam jdu, jaké je místo smrti v mém životě, jaký má můj život smysl, v čem tkví štěstí.