Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách - Pease, Allan (Cesta k poznání, 2000)
Kvůli své kontroverzní knize o rozdílech mezi myšlením žen a mužů procestovali Allan a Barbara Peaseovi celý svět a shromáždili nejnovější poznatky z oboru výzkumu mozku, z evoluční biologie, psychologie a sociologie. Výsledek jejich úsilí, vám možná překvapivým, avšak humorným a čtivým způsobem vysvětlí důvod existence napětí rozepří mezi příslušníky obou pohlaví a pokusí se najít způsob, jak se s nimi vypořádat. Přečtěte si tuto knihu a konečně pochopíte, proč muži nikdy neposlouchají a proč ženy neumí číst v mapách. Po odhalení tohoto tajemství příslušníků opačného pohlaví se už nikdy nebudete muset za nic omlouvat.