Světová revoluce : za války a ve válce 1914-1918 - Masaryk, Tomáš Garrigue, 1850-1937 (Spisy T.G. Masaryka, 2005)
Světová revoluce je poslední velkým spisem T. G. Masaryka a v jistém smyslu bilancí jeho celoživotních ideově politických východisek, postojů a snah.