Prázdná zem : listopadová část roku - Sádlo, Jiří, 1958- (Česká slova, 2007)
Prezentovaný text byl psán jako součást dlouhodobého výzkumu podivného rázu obyčejné reality. Zimní deník, Podzimní deník a Jarní deník tvoří tři části těžko zařaditelného textu biologa Jiřího Sádla. Za pomoci fenologie "tedy již mírně zastaralé vědy o změnách přírody během roku" vytvořil autor výjimečný umělecký text.