Proč je na světě tolik bohů? : vyprávění o světových náboženstvích pro děti - Kostka, Petr, 1958- (Fragment, 2017)
V čem se liší křesťanství od budhismu? Jaký je rozdíl mezi islámem a judaismem? Které náboženství má nejvíc vyznavačů? Odpovědi na tyto otázky a mnohé další informace jsou zpracovány tak, aby jim dobře porozuměly i děti. Čtenáři se seznámí s historií, současností a uspořádáním nejrozšířenějších světových náboženství. Dozví se, které osobnosti stály u jejich vzniku, které myšlenky tvoří základ dané víry nebo které knihy jsou uctívány jako posvátné.