Tak daleko, tak blízko : půl Evropy mezi matkou a dcerou - Zindelová, Barbora, 1980- (Motto, 2020)
Milostný román s částečně autobiografickými rysy vypráví příběh třicetileté Terezy, která se vydává za svou láskou z Čech do Španělska. Příběh Terezy je částečně konfrontován s poznámkami její matky, která přidává svůj úhel pohledu.