V pasti pohlaví : o politice, péči, sexu, násilí a postavení žen v Česku - Lauder, Silvie, 1978- (Host, 2023)
Česká novinářka popisuje, na čem se ženská emancipace v Česku zadrhla a jaké to má následky. Nejen pro samotné ženy, ale rovněž pro celou společnost, ať už jako strukturální znevýhodnění postihující celé rodiny, nebo téměř všudypřítomné násilí.