Můj muž král Karel IV. : z deníku královny Anny Svídnické /

Historický román formou fiktivního deníku šestnáctileté Anny Svídnické líčí počátky jejího manželství s Karlem IV. a všechny hlavní události dramatického roku 1355, které provázely Karlovu císařskou korunovaci v Římě.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Přibský, Vladimír, 1932- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: Praha : Ikar, 2016
Vydání:Vydání třetí
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Historický román formou fiktivního deníku šestnáctileté Anny Svídnické líčí počátky jejího manželství s Karlem IV. a všechny hlavní události dramatického roku 1355, které provázely Karlovu císařskou korunovaci v Římě.
Na jaře 1355 bylo autorce tohoto fiktivního deníku pouhých šestnáct let a jen krátce byla manželkou o třiadvacet let staršího panovníka. Pro vzájemný vztah této věkově nerovné dvojice byly velmi důležité dramatické události tohoto jara, kdy Karel IV. dostal císařskou korunu a spolu s ním byla korunována římskou císařovnou i Anna Svídnická, kterou Karel miloval nejen pro její krásu, ale i bystrost a inteligenci. Ve svém osobním deníku zaznamenává mladá panovnice postupnou proměnu svých citů k člověku, za něhož byla provdána z povinnosti, v široké škále od konvenční poslušnosti přes obdiv a zájem až ke skutečné lásce.
Fyzický popis:215 stran ; 21 cm
ISBN:9788024930350