Domácnosti našich babiček. I, Kuchyně, ošatka, spíž : mléko, vejce, zelenina, houby, obilí, luštěniny, brambory, mák, tak, jak je zpracovávaly, uchovávaly a dobrou vůli s nimi měly naše babičky /

Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického života našich předků, které sahají minimálně sto let do historie, mnohdy však ještě dále.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Gajdušková, Alena Anežka, 1971- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2019
Edice:Sporáček
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
LEADER 03111cam a2200565 i 4500
001 nkc20193098526
003 CZ PrSKC
005 20230516133320.0
007 ta
008 191212s2019 xr a e f 001 0 cze d
015 |a cnb003098526 
020 |a 9788072723096  |q (vázáno) 
020 |a 9788072728282  |q (brožováno) 
040 |a OSA001  |b cze  |d OLA001  |e rda 
072 7 |a 64  |x Domácí hospodářství  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 64  |2 MRF 
080 |a 641.5.06  |2 MRF 
080 |a 64.06  |2 MRF 
080 |a 641.55  |2 MRF 
080 |a 641/642(091)  |2 MRF 
080 |a 641.56(=162.3)  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a (035)  |2 MRF 
080 |a (083.12)  |2 MRF 
100 1 |a Gajdušková, Alena Anežka,  |d 1971-  |7 osa20201061326  |4 aut 
245 1 0 |a Domácnosti našich babiček.  |n I,  |p Kuchyně, ošatka, spíž : mléko, vejce, zelenina, houby, obilí, luštěniny, brambory, mák, tak, jak je zpracovávaly, uchovávaly a dobrou vůli s nimi měly naše babičky /  |c Alena Anežka Gajdušková 
246 3 0 |a Kuchyně, ošatka, spíž 
264 1 |a V Praze ;  |a Podlesí :  |b Dauphin,  |c 2019 
300 |a 306 stran :  |b ilustrace ;  |c 22 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Sporáček 
500 |a 1600 výtisků 
504 |a Obsahuje bibliografické odkazy a rejstříky 
520 2 |a Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického života našich předků, které sahají minimálně sto let do historie, mnohdy však ještě dále.  |b Při sestavování knihy bylo využito historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století. V knize můžeme nahlédnout do starobylé kuchyně, ošatky či spíže, oživit si tradiční způsoby zpracování a uchovávání obilí, brambor, luštěnin a olejnin, domácí zpracování mléka, konzervování vajec či úpravu zeleniny i hub, a to vše bez umělých konzervantů, ledniček, mrazáků, vakuovaček. Každá kapitola je dolněna autorkou prověřenými recepty. Nakladatelská anotace. Kráceno. 
648 7 |a 19.-20. století  |7 ch757015  |2 czenas 
650 0 7 |a domácnost  |7 ph935889  |z Česko  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a kuchyňské vybavení  |7 ph868803  |z Česko  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a potřeby pro domácnost  |7 ph124434  |z Česko  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a příprava jídel  |7 ph634637  |z Česko  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a dějiny gastronomie  |7 ph484339  |z Česko  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a česká jídla  |7 ph116856  |2 czenas 
655 7 |a příručky  |7 fd133209  |2 czenas 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |2 czenas 
830 0 |a Sporáček 
910 |a JNG507 
942 |c KN 
999 |c 18028  |d 18028 
993 |0 0  |1 423910017326  |4 0  |6 CSR_64_000000000000000  |7 0  |9 20732  |a 299.60  |b 0  |c 5244890  |d 2023-05-03  |e 3  |f DOSP  |g CSR 64  |h 428.00  |i Beta - Dobrovský  |j 138/23  |l DOSP  |m 3  |r 2023-11-20  |s 2023-10-19  |t 5  |w 2023-05-16  |y KN  |z DOSP